Customer-Groups_Overall.jpg

Smernice čiščenja za omejevanje okužb

V teh dneh je postalo izredno pomembno - bolj kot kdaj koli prej - doseči in vzdrževati čisto okolje in upoštevati smernice čiščenja za nadzor nad okužbami, da bi ustavili širjenje okužb. Ko so javne površine vse bolj dostopne in zato bolj obljudene, morajo biti zdaj prostori ne samo vidno čisti, ampak tudi dezinficirani. Takšni ukrepi so potrebni, saj ni mogoče vedete, ali je površina morda prišla v stik z virusi ali bakterijami.

Tudi če imajo različni sektorji različne zahteve glede standardov čiščenja, je pomembno upoštevati splošne smernice čiščenja za nadzor nad okužbami.

 

5 nasvetov za čiščnje za nadzor nad okužbami

iQonnect_Quality-PRO_305x400.jpg

5 nasvetov za čiščnje za nadzor nad okužbami

  • Preverite, ali so protokoli in načrti čiščenja posodobljeni in v skladu z uradnimi smernicami.
  • V načrtih čiščenja določite in nato izobrazite vse osebje o „pogosto dotaknjenih površinah“ ter nevarnosti okužbe in povečajte pogostost čiščenja. Poskrbite, da vse osebje čisti po navodilih. Po potrebi dajte dodatna navodila in organizirajte usposabljanje.
  • Preverite izdelke za čiščenje, ki ga uporabljate. Je v dobrem stanju in primerno za potrebne naloge? Nato ga temeljito očistite in razkužite, tako da bodo pripravljeni za naslednjo uporabo.
  • Bodite pozorni na higieno rok. Specificirajte navodila, kako pravilno umiti ali razkužiti roke.
  • Bodite pozorni na osebno zaščitno opremo, kot so maske, rokavice in očala. Dajte navodila, kdaj in kako jih uporabljati.

Za več informacij o preprečevanju virusov in okužb se obrnite na Vileda Professional.